Parametry projektu KL10 Kuchnia letnia / Bud. gospodarczy
- Pow. użytkowa (bez tarasu): 42,27 m²
- Pow. zabudowy: 51,9 m²
- Wysokość budynku: 3,83 m
- Technologia: murowany
- Kubatura: 154 m³
- Min. szerokość działki: 16 m
- Min. długość działki: 17,7 m
- Rodzaj dachu: jednospadowy
- Nachylenie dachu: 8°
- Pow. tarasów/werandy/schodów zew.: 35m²
- Łazienka lub wc: tak
- Taras lub weranda lub altana: tak
- Kuchnia letnia: tak
- Kominek: tak
Rzut parteru
Opis projektu KL10 Kuchnia letnia / Bud. gospodarczy
KL10 kuchnia letnia z pom. gospodarczym, WC, oranżerią i tarasem
W przypadku ubiegania się o pozwolenie na budowę projekt nosi nazwę budynku gospodarczego. W części opisowej projektu znajduje się pomieszczenie gospodarcze z funkcjami aneksu kuchennego.
Ten projekt kuchni letniej to już właściwie projekt salonu z kuchnią na świeżym powietrzu. Chcemy przedstawić Państwu naszą nową propozycję - kuchnia letnia z obszerną pergolą, oranżerią oraz łazienką i spiżarnią a także miejscem na realizowanie swoich zainteresowań od kwiatów po siłownię. Kompleksowa koncepcja, która bardzo kusi.
Projekt składa się z części architektonicznej, konstrukcyjnej, wewnętrznej instalacji elektrycznej i sanitarnej. W projekcie załączone są podstawowe zestawienie stali, drewna i stolarki okienno-drzwiowej. Do projektu dołączamy bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian, oświadczenie projektantów o wykonaniu projektu zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami oraz kserokopie uprawnień projektantów wraz z aktualnym wpisem do izby. W przypadku zamówienia projektu w technologii lekkiej, drewnianej konstrukcji szkieletowej, powierzchnia użytkowa budynku jest o około 7% większa.
Technologia wykonania
- ściany zewnętrzne nośne murowane grubości 30cm .
- ściany wewnętrzne działowe grubości 12cm .
- wszystkie ściany wykonane z pustaków ceramicznych "POROTHERM" .
- wysokość budynku 3.83m .
- dach jednospadowy 8° .
- więźba dachowa drewniana.
Zadzwoń 52 384 49 90
Skorzystaj z bezpłatnej konsultacji z Doradcą Projektowym!